Apartmani

Apartmani LAVANDE

Apartmansko naselje LAVANDE su se smjestile u tipičnom mediteranskom okruženju, u tišini, a nadomak svih potrebnih sadržaja

Može se reći da cijela Malinska zajedno sa apartmanskim naseljem Lavande ima jednu neprekinutu plažu koja je djelom kamenita, šljunčana i pješćana s uvalicama za kupanje djece. Osim kupanja na prekrasnoj plaži, apartmansko naselje Lavande nudi zadovoljstvo i svima onima koji voli sport i rekreaciju trčanjem, bicikliranjem i brzim hodanjem, jer uz samo more prema njivicama ima 4km duga uređena staza upravo za tu namjenu, a uz cestu za Krk ima 15km duga uređena traka za bicikle, dakle sportaši mogu obavljati fizičke pripreme, a svi ostali održavati svoju kondiciju u super uvjetima. Apartmansko naselje Lavande dopušta i dovođenje kučnih ljubimaca, tako da i oni zajedno s Vama mogu uživati šetajući ovim stazama uz samo more. Dolazak u Malinsku je vrlo jednostavan i brz zahvaljujući odlićnim prometnicama i povezanosti otoka Krka mostom, uz to je i zračna luka smještena na otoku Krku udaljena 12km od apartmanskog naselja Lavande
Apartmansko naselje Lavande
Apartmansko naselje Lavande

Apartmansko naselje Lavande je komforni turistički kompleks, koji je ujedno i zaštitni znak sveukupne turističke ponude Malinske.

Malinska je slikovito primorsko turističko mjesto smješteno uz obalu šumovitog zaljeva na otoku Krku. Brojne plaže, velik broj sunčanih dana i mediteranska klima učinili su Malinsku idealnim mjestom za zdravstveni turizam te privlače brojne posjetitelje već više od jednog stoljeća.

Prirodne ljepote, ugodna i blaga klima predstavljaju značajno obilježje Malinske. Upravo su te prirodne značajke utjecale na početke razvoja turizma.Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi, Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu.

Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga samostana održavaju i na drugim lokacijama. Osim župne crkvu sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma, a ljeti je središte likovnih događanja.

Smještena u šumovitom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka, s još dvadesetak okolnih naselja Malinska pripada području pod nazivom Dubašnica. Dubašljanski zaljev prepun je uvala i uvalica a zahvaljujući takvom geografskom položaju, ovaj je kraj zaštićen od hladnih vjetrova, s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje. Klima je blaga, mediteranska.

Ugostiteljski objekti u Malinskoj i njezinoj bližoj okolici čuvaju i razvijaju primorsko – ribarsku tradiciju ovoga kraja putem svoje gastronomske ponude zahvaljujući kojoj gost može doživjeti i okusiti dio dubašljanske prošlosti. Osnovna gastronomska ponuda restorana, konoba i hotela temelji se na plodovima mora koji, u kombinaciji s plodovima zemlje, čine dio autohtone dubašljanske kuhinje.